Laserontharing

De clarity II laser is de beste technologie die vandaag op de markt beschikbaar is. Deze bevat een Alexandrite 755nm en een ND-Yag 1064nm golflengte. Dankzij deze 2 golflengtes zijn alle haar- en huidtypes behandelbaar (uitgezonderd witte/grijze en rode haren). Het is een single-fiber laser, wat wil zeggen dat deze geen energieverlies heeft en dus tot 45% sterker is dan de klassieke lasers.

Laserontharing  gaat tot 5x sneller in vergelijking met een IPL-behandeling door de grotere spotsizes en is veel krachtiger dan diodelasers die slechts een afgeleide van deze sterktes kunnen bieden. Tevens is het veiliger doordat de Clarity II over een ingebouwde temperatuurmeting beschikt.

Opmerking: de duur en de resultaten van een behandeling kunnen van persoon tot persoon verschillen en zijn dus indicatief.

De haartjes groeien steeds in verschillende fases waardoor meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig.

Gelaat: 3 tot 4 weken

Andere zones: 6 tot 12 weken

Na de behandeling kan er roodheid en perifolliculair oedeem ontstaan. Blootstelling aan de zon moet vermeden worden en het aanbrengen van SPF50 is noodzakelijk.

Medische rapporten spreken van een succesvol resultaat bij een blijvende haarreductie van 80 à 95%. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch haar terugkomt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen wel altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. Een jaarlijks onderhoud wordt dan ook aangeraden.

De behandeling kan uitgevoerd worden in de zomer, maar het is niet aan te raden om vlak voor of na de behandeling te zonnebaden.