Vasculaire aandoeningen

Voor een laserbehandeling werken wij met de Clarity II van Lutronic. Deze laser werkt met een hoge intensiteit & aan de hand van warmte. Deze warmte wordt opgenomen door de verwijde vaatjes waardoor ze gecontroleerd beschadigd worden en het lichaam ze zelf opruimt.

Tijdens de behandeling kan een korte intense warmte ervaren worden op de zone die gelaserd wordt. Roodheid, zwelling en/of een warmtesensatie in de eerstvolgende dagen na de behandeling zijn normale reacties.

Couperose

Couperose is de aanwezigheid van verwijde blauwe en rode bloedvaatjes waardoor rode vlekken in het gelaat ontstaan. Deze zijn onschuldig maar kunnen als storend ervaren worden.

Rosacea

Is een veel voorkomende chronische aandoening die vooral voorkomt bij mensen met een lichte huid. Naast vlekkerige roodheid in het gelaat, voornamelijk op de wangen, neus, kin en voorhoofd komen ook andere vershijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen.

Spider naevus (spinnetje)

We zien een centraal speldenkopje waaruit kleine bloedvaatjes komen als poten bij een spin.

Teleangiëctasieën op het been

Het zijn ontsierende blauwe, rode of paarse vaatjes die kunnen voorkomen op zowel boven-als onderbenen, enkels en voeten. Medisch geven beenvaatjes geen klachten maar cosmetisch worden deze vaak als storend ervaren.

Varices

Spataders: Verwijde aders in de benen, kunnen eruit zien als blauwe, soms bobbelige aders.

Niet te behandelen.

Afhankelijk van de ernst zijn er 1- 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Volgende behandeling kan na 6-8weken.

De verwijde vaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop. Het vaatwandje is verslapt waardoor het bloed blijft stilstaan. Andere bloedvaten hebben de functie overgenomen, dus oppervlakkige vaatjes kunnen zonder problemen verwijderd worden.

De laser werkt met een hoge intensiteit & aan de hand van warmte. Deze warmte wordt opgenomen door de verwijde vaatjes waardoor ze gecontroleerd beschadigd worden en het lichaam ze zelf opruimt. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Het is aangeraden om vanaf midden september tot mei deze behandelingen te laten uitvoeren.

De huid mag voorafgaand aan de behandeling 2- 4weken niet blootgesteld zijn aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag je wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat je je insmeert met een goede zonbescherming. Een factor 50 met een goede UVA en UVB bescherming is aangeraden.

Na de laserbehandeling mag de huid tot een maand niet worden blootgesteld aan de zon zonder zonnebescherming.

Roodheid, zwelling en/of een warmtesensatie in de eerstvolgende dagen na de behandeling zijn normale reacties.

Het is aangeraden om nadien Laserat crème te gebruiken om de mogelijke reactie na de behandeling te verminderen. Na de laserbehandeling mag de huid tot een maand niet worden blootgesteld aan de zon zonder zonnebescherming.